We hebben ze elk jaar gemaakt voor de leraars, maar dit jaar heb ik gezegd dat ik ze zou maken ! (Schoolleraars hebben we niet meer , thuisonderwijs !)
Bij het decoreren was ik het wat beu ! (Ik moest elk bolletje in het nesquikpoeder rollen , en het waren er meer dan 64!) (1,2,3,…!) :)
Rumballetjes
Wat heb je nodig :
1 kopje ongesuikerde gedroogde kokospoeder
Geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels bruine*3 rum.
Voorbereiding :
Maak de biscuits fijn in een keukenmachine.
Doe de fijngemaakte biscuits in een grote kom, samen met de gedroogde vruchten, geconcentreerde melk, 1 kopje kokospoeder, citroenschil en sap, cacao en rum.
Jakkes !!!
Zet het mengsel voor 2 uur in de koelkast op een open schaal.
Draai met natte handen uit het mengsel balletjes van 3.25 cm en rol die door het nesquikpoeder. Bewaren in een goed sluitende bus in de koelkast.
Smakelijk !!!
*1(je kan het ook los in de winkel kopen en zelf fijn hakken.)
*2(Nestlé melk.)
*3(moet niet perse bruine rum zijn.)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten